Hopp til hovedinnholdet

Klage på fagprøven.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg tok fagprøve for barne- og ungdomsarbeiderfaget denne uken. Jeg fikk og leverte oppgaven min fredag 11. mai. Søndag kveld gikk jeg tilfeldig gjennom mailen min og innså at jeg ikke hadde levert 1 av de 4 dokumentene jeg skrev. Da jeg gjorde oppgaven hadde jeg ikke fått nett fra skolen og brukte iPhone 3G hotspot og slet med nettilgang. Jeg sendte dokumentet til sensor med en gang jeg så det på søndag. Mandag sa han at han hadde fått den og at vi skulle ses senere til fagsamtale. Jeg hadde fagsamtalen og viste dem også via Word at oppgaven ble skrevet innen fristen og ikke i ettertid. Jeg fikk beskjed om at jeg hadde bestått, men at jeg ikke gjør det pga. at det 1 dokumentet ikke ble sendt i tide. Det er andre gang jeg tar fagprøven. Gjennom det hele var tanten min syk og hun døde 8. mai. Er det virkelig ingenting jeg kan gjøre? Jeg kan dokumentere at oppgaven ble skrevet i tide. Har jeg noen slags rettigheter? På forhånd takk for hjelp.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du tar kontakt.

Hvis du har fått «Ikke bestått» på fag- eller svenneprøven, kan du klage på vurderingen du har fått. Du kan også klage på formelle feil som skjedde underveis da du hadde prøven.

Selv om du har mulighet til å klage, er det nok ikke er sikkert at du får medhold på klagen. Det er viktig at du forklarer hva som skjedde, spesielt underveis når det gjelder innleveringen, og dokumenter gjerne at oppgaven var skrevet før innleveringsfristen.

Klagefristen er tre uker. 

Lykke til.

Hilsen

Elev- og lærlingombudet i Hordaland, samarbeid med ung.no  

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Mann holder opp skilt med

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående opplæring får de rettighetene du har krav på. Vi har samlet noen eksempler problemer du kan oppleve på skolen - og som ombudene kan hjelpe med.

Les mer

Muntlig eksamen - Hvordan fungerer det?

Gutt presenterer eksamensoppgave til lærer (www.colourbox.com)

Hvor lenge varer muntlig eksamen? Når får jeg vite oppgaven? Hvem bestemmer hvilken karakter jeg får? Det er mange som har spørsmål om muntlig eksamen - Vi har laget en oversikt over hva du kan forvente deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning