Hopp til hovedinnholdet

Jeg lærer ikke noe på skolen

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Jeg hater virkelig skolen min. jeg går på en skole som er eid av en annen skole. på skolen min så lærer vi ingenting og gjør stort sett ingenting. de fleste klager på at de har så mye lekser og prøver men jeg klager på at jeg ikke har det. jeg har lyst til å gjøre noe. vi er mye ute på skolen min og jobber ute og jeg synes det er dritt. jeg kunne ønske jeg lærte mer.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss om en situasjon som kanskje ikke er så veldig vanlig. Mange klager jo, som du sier, på at de har for mye å gjøre og at det er for mye stillesitting inne og for lite aktivitet på skolen. I ditt tilfelle er det omvendt, men det er heller ikke nødvendigvis det beste. Her tenker jeg at du kanskje må gjøre noe drastisk - er det mulig å bytte skole? Hvis dette ikke er en mulighet så må du i alle fall få hjelp til å skape utfordringer for deg. Alle elever har rett på tilpassa opplæring, og det gjelder også de som trenger litt mer og litt vanskeligere stoff. Be om å få oppgaver som er tilpasset deg og som du kan bryne deg på, det er skolen din faktisk pliktig til å gi deg.

I tillegg kan du godt skaffe deg interesser på fritida som vil utfordre deg på ulike måter. Bli med på fritidsaktiviteter som utfordrer deg fysisk eller psykisk, og som kanskje vil gi deg noe å bryne deg på. Det kan gi deg nye mål og strekke deg mot.

Lykke til!

ungdomsskolelæreren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan skape en skole hvor alle kan være seg selv?

Ungdom på skolen

I samfunnet har vi mange uskrevne regler som forteller oss hva som er akseptabelt og forventet av oss. Disse reglene kaller vi for normer. Normer har mye makt, og bestemmer hva vi ser på som normalt og hva vi ser på som annerledes.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning