Hopp til hovedinnholdet

Hvilke matematikk bør jeg velge?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg går i 1. klasse på videregående, og har T matte. Dette året har jeg bare fått karakteren 3 +/-og en 5+. Jeg har søkt på R matte til neste år, men jeg lurer på om det er for vanskelig. Jeg har hatt litt lite motivasjon i år, så det kan være grunnen til at jeg har gjort det litt dårlig.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!
Den beste til å kunne si noe om du bør ta R-matte til neste er faglæreren din i matematikk. Den læreren vet best din kompetanse i faget. Hvis du har hatt litt lite motivasjon etter jul, vet du at du kan bedre.
Du bør tenke på om du trenger R1-matte for å komme inn på videre studier på høyskole eller universitet. Noen studier krever R1-matte eller S1-og S2- matte.Dette bør du ta med i vurderingen før du velger bort R1-matte.
Rådgiver for videregående skole

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ti tips for å mestre matte

Løser matteoppgaver i kladdebok (www.colourbox.com)

Sliter du med matteleksene? Opplever du at vanskelige oppgaver gjør deg mindre motivert? ENT3R jobber med å få elever til å velge realfag. Her kan du lese om deres tilbud og tips til å mestre matematikk.

Les mer

Matematikk i videregående opplæring – hva skal du velge?

Hva skal jeg velge - mattmatikk (colourbox.com)

T, P, R, S-matte, programfag og fellesfag – det kan være vrient å velge riktig vei i mattejungelen. Vi gir deg noen tips til å hjelpe deg å velge riktig!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning