Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bli pilot hvis jeg tar yrkesfag + påbygg?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurte bare på siden jeg skal bli pilot når jeg blir stor. Jeg lurte bare på om jeg kan ta 2 år på f.eks. Elektro eller tip eller noe. Så kan jeg ta påbygg? Eller må jeg gå de 3 åra studiespesialisering? Takk på forhånd :D

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Spennende planer du har! 

Det er flere måter å bli pilot på, og svaret avhenger litt av hva du tenker. Vi har skrevet en oversiktlig og god artikkel om hvordan du kan bli pilot, så den bør du lese! Der står oversikten over hva du trenger på de forskjellige skolene. 

De private pilotskolene kan koste veldig mye penger, men du kan også komme inn kun med generell studiekompetanse, og i noen tilfeller uten. For å utdanne deg til pilot ved Universitetet i Tromsø, som er statlig finansiert og ikke koster penger, må du ha generell studiekompetanse, matematikk R1 (eller S1+ S2) og fysikk 1. For å komme inn på dette studiet må du også bestå opptaksprøver og en medisinsk test. Så hvis du er interessert i dette studiet, så anbefaler vi klart å søke studiespesialisering med realfag på videregående, så er du sikret å få tatt de fagene som kreves. Hvis du heller velger varianten med påbygg til generell studiekompetanse, må du altså få tatt disse realfagene ved siden av også.

Så det kommer litt an på deg, hvor stor pilotdrømmen er, og hva som er viktigst og riktigst for deg å studere på videregående. Det er fortsatt mulig å bli pilot hvis du går yrkesfag, mens utdanningen i Tromsø krever at du har tatt realfag, som du har best sjanse til å få tatt på studiespesialisering med realfag.

Vi anbefaler at du leser artikkelen vi har skrevet om å bli pilot nøye, og at du avtaler time med rådgiver på skolen din så snart som mulig, så får du muligheten til å diskutere de ulike alternativene litt mer nøye!

Lykke til, og gjerne still oss spørsmål igjen :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er påbygging til generell studiekompetanse (påbygg)?

Elever sitter ved pulter i klasserom

Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.

Les mer

Vil du bli pilot?

To piloter sitter i cockpit. (www.colourbox.com)

Det kreves hard jobbing for å nå flygerdrømmen, men hvordan blir du egentlig pilot? Her får du svaret.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning