Hopp til hovedinnholdet

Er muntlig eksamen på ungdomsskolen vanskelig?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Muntlig eksamen på 10 trinn høres vanskelig ut, fordi du skal lage en presentasjon på 10 min samt lære store deler av pensum på 2 dager for å få en topp karakter,. Men ligger 5\6 høyt eller burde en som får 5 til vanlig som meg klare seg? Og snakke med noen på tysk i 20 min på eksamen høres umulig ut, så er det kanskje litt lettere

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det kan nok høres vanskelig ut med muntlig eksamen på ungdomsskolen, men de fleste bekymrer seg unødvendig mye. Det stilles sjeldent detaljspørsmål, så det er ikke absolutt alt i pensum man er nødt til å kunne. Og når du har karakter 5 fra før så burde du være ganske godt rustet til å takle denne utfordringen. Husk også at du kan "bruke" presentasjonen til å legge ut hint til hva du ønsker spørsmål om, og på denne måten kan du "styre" samtalen i den retningen du selv ønsker.

Karakter 5/6 henger så klart like høyt som vanlig, men også sensorene vet at dette kan være vanskelig for dere elevene, og vil ikke kreve ting som de vet er umulig. Eksamen på tysk foregår heller ikke utelukkende på tysk, og du trenger nok ikke å snakke tysk sammenhengende i 20 minutt for å få karakter 6. Men dette vil så klart variere litt fra skole til skole og sensor til sensor. 

ungdomsskolelæreren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Råd til deg som sliter med eksamensangst

Mange blir stressa av eksamen

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

Les mer

Forbered deg til eksamen med tidligere eksamensoppgaver

Gutt sitter på pult foran notisblokk og pc (foto: colourbox.com)

Visste du at du har tilgang til tidligere skriftlige eksamensoppgaver? Det kan være svært nyttig å jobbe med disse som forberedelse til eksamen.

Les mer

Muntlig eksamen - Hvordan fungerer det?

Gutt presenterer eksamensoppgave til lærer (www.colourbox.com)

Hvor lenge varer muntlig eksamen? Når får jeg vite oppgaven? Hvem bestemmer hvilken karakter jeg får? Det er mange som har spørsmål om muntlig eksamen - Vi har laget en oversikt over hva du kan forvente deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning