Hopp til hovedinnholdet

Hva må jeg gjøre for å forbedre snittet mitt når jeg har gått IB?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg ble ferdig på IB i fjor, hvor jeg fikk 31 IB-poeng (44,3 studiepoeng). Karakterene mine: norsk 7, engelsk 6, antropologi 6, politikk 5, matte 3 og bio 2. Jeg har funnet ut at jeg vil studere juss, men har ikke karakterene. Jeg tok opp fag i år, men tror ikke det er nok. Det var siste mulighet for å ta opp fag på IB. Pga. dette lurer jeg på om jeg kan ta studiespes nå i etterkant, som privatist f.eks? Utifra å ha sett på hvordan eksamen er på studiespes og ha hjulpet venner med å forberede seg til eksamen er jeg ganske sikker på at det vil være betydelig lettere for meg å få gode karakterer på studiespes. Jeg lurer på hva mulighetene mine er/om jeg har noen i det hele tatt, eller om jeg bare må studere noe annet? PS: Hensikten min med å studere juss hadde vært å spesialisere meg på menneskerettighets-juss. Jeg har vurdert å studere internasjonal juss i utlandet, men har hele tiden fått svar om at internasjonal juss er lite hensiktsmessig å studere. Har dere noe kunnskap om det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du finner informasjon på denne siden om hva du kan gjøre for å forbedre gjennomsnittskarakteren din dersom du ikke kan ta flere retake exams på IB: www.samordnaopptak.no/info/utenlandsk_utdanning/ib/nye-fag-og-forbedringer/. Som du ser, er en mulighet å ta språk- og realfag som gir tilleggspoeng. Karakterene i fagene blir regnet sammen med poengsummen fra IB etter formelen midt på siden. I tillegg vil du få de språk- og realfagspoengene fagene utløser. 

 

Jeg er litt usikker på hva du mener når du spør om du kan ta «studiespes». Dersom du lurer på om du kan ta full 3-årig videregående skole på studieforberedende program, kan du naturligvis det. Skolen eller privatistkontoret som skal skrive ut avgangsvitnemålet, avgjør om du kan få fritak for fag på det norske vitnemålet på grunnlag av fagene du har bestått på IB. 

 

Lykke til !
Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

10 steg til utdanning i utlandet

Gutt jobber på skolen (colourbox.com)

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning