Hopp til hovedinnholdet

Hvis jeg har stryk i ett fag på vg2, får jeg ikke vitnemål?  

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Snart er det sommer og jeg er straks ferdig med vg2. Jeg har da strøket i kjemi 1 terminprøve (ikke eksamen). Jeg fikk en sjanse til i muntlig høring (ikke muntlig eksamen), men fikk ikke tildelt noe tema, bare "hele læreboka". Da leste jeg og pugget mye av teorien, men bare regneoppgaver og formeloppgaver kom som oppgave, noe jeg dessverre ikke tenkte så mye på i øvingen fordi jeg drev med det andre teoretiske. Jeg vet godt selv at kjemi ikke er noe jeg gjør bra på, men jeg kan jo noe, det ble bare ikke stilt riktige spørsmål under høringen. Jeg er utrolig deppa og vet ikke helt hva jeg skal gjøre. Jeg vil bli sykepleie og det er ikke noe krav på kjemi der. Jeg kan droppe ut av kjemi pga. morsmål eksamen vg1, men blir dumt med tanke på at jeg har deltatt utover året. Er det sånn at hvis jeg får stryk i ett fag på vg2, får jeg ikke vanlig vitnemål? Samtidig lurer jeg også på om jeg kan for eksempel komme opp i kjemi 1 muntlig eksamen til høst for å da prøve å bestå faget?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!
For å få et bestått og fullverdig vitnemål på vg3, må du ha stått i alle fag og eksamener i løpet av vg1, vg2 og vg3.
Hvis du stryker i kjemi, kan du melde deg opp til eksamen som privatist til høsten. Fristen er 15/9.Dette kan du snakke med rådgiver om. Da vil eksamen bli nærmere jul.
Rådgiver for videregående skole

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Stryk på eksamen - hva kan du gjøre?

Trist jente (colourbox.com)

Fikk sommerferien en dårlig start da du så karakteren fra eksamen? Klaget du på karakteren uten å få medhold? Dette er dine rettigheter og muligheter.

Les mer

Privatist - hvordan lære pensum før eksamen?

Gutt på biblioteket (www.colourbox.com)

Som privatist har du ikke krav på undervisning i faget. Likevel finnes det flere privatskoler du kan betale for undervisning, eller du kan velge å lese selv. Her får du tipsene.

Les mer

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning