Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta Spansk nivå I som privatist?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

hei, på skolen jeg har kommet inn på neste år, har ikke spansk nivå 1. Jeg er da nordmann og lurte på om jeg kunne ta spansk nivå 1 som en privatist eller er ikke det lov siden det er nivå 1?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du er interessert i språk!

Det er mulig å ta alle fag i videregående skole som privatist, det inkluderer også fremmedspråk. Som privatist i fremmedspråk må du opp til både skriftlig og muntlig eksamen.

Du kan få fritak for fellesfaget fremmedspråk på vg1 og vg2 hvis du tar Spansk I som privatist, men det er ikke sikkert skolen vil gi deg fritak før du har avlagt begge eksamener.

PS: Hvis du hadde spansk som fremmedspråk på ungdomsskolen kan du ikke få godkjent Spansk I på videregående, da må du ta Spansk nivå II eller velge et nytt språk på nivå I.

Håper det var oppklarende.
Lykke til med VGS!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Språkvalg på ungdomsskolen

koffert med flagg (colourbox.com)

På ungdomsskolen kan du velge mellom fremmedspråk, norsk/samisk fordypning eller engelsk fordypning. Her finner du informasjon om alternativene, og hvilke konsekvenser valget gir senere.

Les mer

Søkt videregående skole - hva skjer nå?

Spent jente (colourbox.com)

I juli er førsteinntaket til videregående skole klart. Kommer du ikke inn der du helst vil, kan det likevel finnes muligheter. Her kan du lese om inntakene, hva du må huske på, svarfrister og ventelister.

Les mer

Reglene for fritak fra fag og vurdering

bokstaver (colourbox.com)

Lurer du på om du kan slippe sidemål, eller har du plager som gjør det vanskelig å delta i gymtimene? Her finner du reglene for fritak på videregående.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning