Hopp til hovedinnholdet

Hva er forskjellen på psykologi 1 og 2?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er straks ferdig med andre året på videregående og skal begynne på siste året neste år. Skolen jeg går på er liten og tilbyr derfor ikke så mange fag. Jeg går realfag og fagene er bestemt på forhånd, neste år er kjemi 2 og fysikk 1 to av dem. Jeg er ikke så flink i de tyngre realfagene og tenker derfor å ikke ta de to fagene, men ta privatisteksamen i to andre fag. Jeg har tenkt på biologi 2, så jeg har 2 realfag med både 1 og 2, og psykologi 1. Men så var det en som sa til meg at han tror psykologi 2 ville passet bedre til meg, ettersom de to fagene er veldig forskjellige og jeg vil studere til å bli psykiatrisk sykepleier. Men jeg klarer ikke helt å finne de store forskjellene på nett, og klarer derfor heller ikke å bestemme meg.. Så hva er egentlig forskjellen på psykologi 1 og 2?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Høres ut som at du har kommet langt med tanke på å velge allerede. 

Vi har heller ikke detaljkunnskap om psykologi 1 og psykologi 2. Noen programfag bygger direkte på hverandre, slik at man må ta 1 før man kan ta 2, men faget psykologi er ikke bygget opp slik.

Vi anbefaler likevel at du ser på læreplanen for psykologi 1 og 2 på vilbli.no. Der kan se bedre hva de to fagene inneholder, og hvilke kompetansemål som finnes. Kanskje personen du kjenner nevnte at du ville passe til psykologi 2 fordi det inneholder helsepsykologi, og du vil studere til å bli psykiatrisk sykepleier? 

Vi tror uansett det viktigste er at du finner fag du trives med og som du tror du vil gjøre det bra i. Snakk gjerne med rådgiver på skolen din hvis du lurer på mer, eller kontakt en skole som tilbyr psykologi 1 og 2 og spør dem om mer detaljerte forskjeller hvis du vil!

Lykke til, bare spør oss igjen :)

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning