Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bli politi med forenklet forelegg?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Heisann Jeg er en gutt på 18, snart 19. Jeg fikk nettop et forenklet forelegg for å ha kjørt for fort. Kan dette ødelegge eller hindre meg i å søke eller å komme inn på politihøyskolen? Jeg vet jeg ikke kan søke før det året jeg fyller 20.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 Et av opptakskravene for å komme inn på politiutdanningen er plettfri vandel

Plettfri vandel vil si at det ikke er noe å anmerke om en person med tanke på kriminalitet. For å dokumentere dette er det vanlig at politiutdanningen krever utvidet politiattest. Har fremgår alle straffereaksjoner uansett hvor gammelt forholdet er som en person har fått. 

Søker har ikke plettfri vandel dersom han/hun har begått lovbrudd som har ført til formelle straffereaksjoner (for eksempel bøter eller domfellelse). 

 Men i enkelte tilfeller kan søkeren bli kalt inn til opptaksprøver til tross for at han/hun har begått straffbare forhold. I egnethetsvurderingen foretas vurdering av eventuelle opplysninger innhentet fra politiets registre, og eventuell egenrapportering om kontakt med politiet. I vurderingen legges det vekt på om forholdet er bagatellmessig og om det ligger langt tilbake i tid. For eksempel forelegg for å ha kjørt for fort, uten tap av førerett.

 Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Politiutdanning - dette kreves av deg

Oiliti (colourbox.com)

Vil du jobbe med etterforskning? Trives du med mennesker og vil bidra til at samfunnet føles trygt? Da er kanskje Politihøgskolen noe for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning