Hopp til hovedinnholdet

Jeg ønsker å utvikle legemidler og forske på dem

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg vurderer å studere farmasi og ta en master innen det, og hvis karakterene er gode nok kanskje en doktorgrad. Spørsmålet mitt er: hva kan jeg gjøre med en doktorgrad innen dette fagområdet, kan jeg være med på å utvikle legemidler og forske på dem? Kan en med master i farmasi også gjøre dette? Hvis ingen av disse kan drive med slikt, hvem kan? Hva kan jeg da studere for å drive med dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så spennende at du tenker på å studere farmasi! 

Hvis du skulle ønske å utvikle legemidler og forske på dem, kan utdanningene/yrkene farmasøyt eller kjemiker være relevante.

Oftest er kravet for å bli forsker doktorgrad. Utdanningen varierer tre til fire år etter fullført mastergrad. Organisert forskerutdanning kan du ta ved alle universitetene i Norge, samt flere høgskoler. Det er også mulig å ta en doktorgrad uten å delta på et organisert doktorgradsprogram.


Jeg anbefaler deg å lese mer om dette på utdanning.no.  Her kan du finne intervjuer med mennesker som jobber som forsker og lære mer om de ulike mulighetene.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning