Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg jobbe med etter musikklinjen?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg føler det ikke er lenge igjen før jeg begynner på videregående å jeg har lyst til å gå musikklinjen, men føler det blir for mye stress visst det ikke går, hva slags jobber kan jeg få gjennom å gå musikklinjen? Jeg har også lyst til å bli hudpleier men jeg vet ikke hvor jeg kan gå på skole for å bli det, vet du om noen VGs på Sunnmøre som har linje for hudpleie?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Det blir en spennende tid fremover, og det er flott at du har begynt å tenke på dette allerede nå! Du har fremdeles god tid til å finne dette ut, og vi anbefaler at du snakker godt med lærer og rådgiver på skolen din, i tillegg til foreldrene dine! Vi legger også ved gode artikler under svaret med tips til hvordan du kan tenke når du skal velge! 

Musikklinjen er jo veldig spennende. Vi skjønner at du tenker at du tenker at det kan bli litt stress hvis det ikke går, men det er viktig å si at musikklinjen gir deg veldig mange muligheter etterpå. Musikklinjen er nemlig et studieforberedende utdanningsprogram som gir deg generell studiekompetanse - som er det du trenger for å studere videre på høgskole eller universitet. 

Så du har de fleste muligheter åpne etter musikklinjen, og er kvalifisert til å søke på de fleste høyere utdanninger, akkurat som om du skulle gått på studiespesialisering eller idrettsfag eller et annet studieforberedende program. Unntaket er de utdanningene som krever at du har tatt realfag på videregående, utdanninger som lege, tannlege, veterinær, ingeniør og andre realfagyrker. Da er det lurt å ta studiespesialisering med realfag, for det er det eneste utdanningsprogrammet hvor du er sikret å få tatt disse realfagene.

Sånn sett er ikke musikklinjen så stor risiko, for du har mange muligheter åpne etterpå. 

Hudpleie er også et spennende yrke, som du kan lese mer om her på utdanning.no.  Du kan også se en oversikt over skoler som tilbyr hudpleie her.

Vi vet ikke hvilken skole som ville vært nærmest deg, men dette tenker vi du kan spørre rådgiver på skolen din om, så får du hjelp til å finne det ut! 

Du har fremdeles god tid, og det er flott at du tenker på dette allerede. Spør lærer og rådgiver om hjelp, og les artiklene vi legger ved! 

Vi ønsker deg lykke til, bare spør oss igjen :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Yrkesfaglig eller studieforberedende på videregående?

Yrkesfag eller studieforberedende? (colourbox.com)

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående? Her er informasjonen som kan hjelpe deg til å ta et valg.

Les mer

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning