Hopp til hovedinnholdet

Har lyst til å dra på utveksling til Australia.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har utrolig lyst til å dra på utveksling 2. Året av videregående og har tenkt på dette lenge. Men jeg vet ikke hvordan jeg kan spørre foreldrene mine om dette og overbevise dem om at dette er noe jeg virkelig vil? I tillegg så lurer jeg på hvor mye jeg kan få i stipend hvis jeg utveksler til Australia, foreldrene mine er skilt og jeg har to søsken, de tjener litt under gjennomsnittet.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

For mange er det en god opplevelse å ta utveksling i utlandet som en del av videregående opplæring, og jeg forstår at det kan virke både fristende og spennende. Det er en fin mulighet til å forbedre språkkunnskaper, men man kan også vokse og lære mye på andre måter. Du sier at du har tenkt mye på dette, og jeg tenker at det er et godt utgangspunkt, slik avgjørelser må man jo ofte gi litt tid. Jeg tenker også at når det kommer til det å fortelle dette hjemme så er ofte det beste å bare hoppe i det. Nevn for foreldrene dine at dette er en mulighet du syntes virker spennende, og som du sterkt vurderer. De har helt sikkert noen tanker rundt dette, men det å begynne med å snakke om det er nok uansett en god start. 

Hoveddelen av støtten i fra Lånekassen er bostipendet, som er på kroner 44 370,- per undervisningsår. I tillegg kan du få støtte til reise. Du kan lese mer om hvor mye du kan få på Lånekassen sine hjemmesider. 

Vi ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vg2 som utvekslingselev? Les dette!

utveksling fly (colourbox.com)

Her får du tips til planleggingen og oversikt over godkjente utvekslingsorganisasjoner.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning