Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer med venteliste?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, så jeg har søkt videregående og fått plass, ikke på høyere ønske men til et lavere og er nr 5 på ventelista på høyeste ønsket. Jeg har takket ja til den skolen jeg ble tilbudt på men nå har både 1 og 2 inntaket vært og jeg vet ikke hva som skjer nå. Sender de melding når jeg får plass der, er litt under 2 uker til skolen begynner. Så klart vet jeg at ikke alle får plass før skolestart og det er ventelister etter skolestart også. Men jeg er høyt på ventelista så jeg er usikker.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Etter andreinntaket får du ikke vite noe mer om ventelisteplass, med mindre du kommer så langt opp på lista at du får et tilbud. Da vil du bli kontaktet.

Hvis du ikke hører noe mer innen skolestart er det viktig at du møter opp på den skolen hvor du har fått et tilbud, så du ikke mister dette.

Du kan eventuelt kontakte den aktuelle skolen direkte og spørre hvordan du ligger an.

Lykke til med skolestart!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem svarer på spørsmål om skole og utdanning?

Jente og skole

Har du spørsmål om skolen din, rettighetene dine, hvor du skal søke, spesielle tilpasninger, yrkesvalg eller hvilke muligheter som finnes? Disse kan hjelpe deg.

Les mer

Søkt videregående skole - hva skjer nå?

Spent jente (colourbox.com)

I juli er førsteinntaket til videregående skole klart. Kommer du ikke inn der du helst vil, kan det likevel finnes muligheter. Her kan du lese om inntakene, hva du må huske på, svarfrister og ventelister.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning