Hopp til hovedinnholdet

Hvordan dekker jeg inn Yrkesfaglig fordypning?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har tenkt å ta ambulansefag som privatist (nettstudie), men ser at man også må få godtkjent YFF. Som jeg har forstått det så skal jeg ha x-antall timer godkjent praksis. Inngår bestått eksamen i alle fagene i disse timene? Synes det er vanskelig å forstå hvor mange timer man må være på en arbeidsplass og gjøre relevante arb.oppgaver for å at YFF skal bli godkjent.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er riktig at det finnes muligheter for å ta programfagene fra vg2 ambulansefag som nettstudium/privatist. I tillegg må du dekke inn faget Yrkesfaglig fordypning med 316 timer praksis i et relevant lærefag, i denne sammenhengen må du ta utgangspunkt læreplanen for vg3 ambulansefaget. Eksamener fra vg2 vil ikke telle med, du trenger jobberfaring fra helsevesenet. Det kan være lønnet eller ulønnet praksis, men arbeidsoppgaver og omfang må kunne dokumenteres. Denne erfaringen er også viktig for å ha mulighet til å skaffe læreplass senere.

Vær oppmerksom på at du i tillegg må ha godkjent programfagene fra vg1 helse- og oppvekstfag for å være kvalifisert for å søke læreplass etterpå, og fellesfagene (engelsk, matte, osv.) fra vg1 og vg2.

Ta gjerne kontakt med noen i bransjen hvis du trenger gode råd.
Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Privatist - hvordan lære pensum før eksamen?

Gutt på biblioteket (www.colourbox.com)

Som privatist har du ikke krav på undervisning i faget. Likevel finnes det flere privatskoler du kan betale for undervisning, eller du kan velge å lese selv. Her får du tipsene.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer

Slik skaffer du læreplass

søke læreplass (colourbox.com)

Går du et yrkesfaglig utdanningsprogram? Skal du snart ut i læretid, men er litt usikker på hva det egentlig innebærer? For å kapre læreplass i drømmebedriften, er det lurt å starte jakten tidlig!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning