Hopp til hovedinnholdet

Kan en høgskole endre på fagoppsettet de hadde satt?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg søkte på en Høgskole der jeg kunne bli grunnskolelærer i engelsk og spansk. Det var tydelig på nettsiden til Høgskolen i Østfold at de tilbyr Engelsk som masterfag, i tillegg til spansk som et ekstra emna (samt ett til). Jeg snakket i tillegg til en på telefonen som bekreftet dette. Når jeg nå var kommet inn var det ikke mulig for meg å sette spansk og engelsk sammen siden de "var på samme fagpulje". Altså de gikk samtidig, derfor kunne ikke høgskolen følge det de hadde fastsatt på deres nettside. Dette må vel være et lovbrudd? Jeg skjønner ikke hvordan det er mulig for en offisiell skole å komme med slikt i etterkant?

Besvart 16.08.2018 20:53
 

Svar
Hei

Takk for din henvendelse!

Hvis høgskolen gir missvisende informasjon er det selvsagt svært beklagelig. På sine nettsider og i samtale med høgskolen burde de kanskje ha gitt ett lite forbehold om fagkombinasjonen hvis det er nødvendig.

Det er vanskelig for meg å uttale meg veldig bastant om høgskolene og hvordan de jobber. Sannsynligvis er det ulike årsaker blitt nødvendig å gjøre endringer i fagkombinasjonen. Har du undersøkt hvorfor de har måttet gjøre dette? Har du snakket med høgskolen om hvilke andre muligheter du har?
Hvis dette er noe som angår flere studenter kan dere kanskje i fellesskap ta opp dette med høgskolen? Du kan også snakke med studentforeningen på skolen.

Lykke til, håper du/dere finner en god løsning!

Hilsen
Elev -og lærlingombudet i Oppland, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning