Hopp til hovedinnholdet

Hvor mange fag kan jeg velge?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hvis jeg begynner vg1 idrettsfag, får jeg da velge 2 av de 4 programfagene som er tilbudt eller er det bare ett? Hvis det er ett kan jeg for eksempel ha, Toppidrett på vg1 og skifte til Lederutvikling på vg2? eller må jeg ha det ut vgs/ i 2 år?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Idrettsfag skal du kun ha ett valgfritt programfag på vg1, ett på vg2, og ett på vg3. Du kan enten velge blant fagene på Idrettsfag eller programfag fra et av de andre studieforberedende utdanningsprogrammene. 

Det er ikke et formelt krav at du skal fortsette med det samme faget som du velger på vg1. Hvilke fag du kan velge mellom vil avhenge av hva skolen tilbyr.

Lykke til på Idrettsfag!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdomsrett = rett til videregående opplæring

Ungdomsrett (ung.no)

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller annet opplæringstilbud. Her kan du lese mer om ungdomsrett og hva retten innebærer.

Les mer

Videregående opplæring

Her har vi samlet informasjon til deg som snart skal søke videregående for første gang, informasjon til deg som allerede går på videregående skole, og nyttige tips til deg som er lærling i bedrift:Dette og mye mer finner du på ung.no/utdanning/vidutd

Les mer

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning