Hopp til hovedinnholdet

Hvor stor er sjansen for å komme inn på venteliste?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, har nettop begynt på vgs, men er ikke så fornøyd, siden jeg kom ikke inn på den skolen jeg ønska. Ringte da skolen og spurte om hvor jeg lå ann på ventelisten på den skolen jeg ville gå på. Og dem sa at jeg va nr 1. på ventelisten. Spørsmålet er om hvor stor sjans er det for å at jeg får plass på den skolen, dersom det allerede har gått 3dager.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Skjønner godt at du lurer på dette, og det er sikkert spennende/nervepirrende. 

Det er ikke så lett for oss å si hvor gode sjanser du har - men det er klart at når du er nummer én på venteliste, så vil det alltid være en sjanse der. 

Det er nok ikke så mye mer å gjøre enn å vente og se - og eventuelt høre mer med skolen din om hvordan de tenker sjansene er. Men det er ikke sikkert de vet så godt heller. 

Det skal jo bare en plass til, samtidig har du ingen garanti for at det skjer. Men vi håper det beste for deg, og ønsker deg lykke til. 

Bare spør oss igjen :)

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søkt videregående skole - hva skjer nå?

Spent jente (colourbox.com)

I juli er førsteinntaket til videregående skole klart. Kommer du ikke inn der du helst vil, kan det likevel finnes muligheter. Her kan du lese om inntakene, hva du må huske på, svarfrister og ventelister.

Les mer

Ungdomsrett = rett til videregående opplæring

Ungdomsrett (ung.no)

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller annet opplæringstilbud. Her kan du lese mer om ungdomsrett og hva retten innebærer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning