Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bli lektor i sosiologi og idrett?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Finnes det en lektorutdanning som gjør at jeg kan undervise i sosiologi, i tillegg til breddeidrett, toppidrett og gym? Hvor, i så fall? Eller er det lurere/må jeg studere fagene hver for seg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Spennende planer du har.

Det kan hende at det fins en god lektorutdanning for deg. Du kan se hele oversikten over lektorutdanninger her på utdanning.no. 

Spesielt kan det se ut til at f.eks NTNU i Trondheim har en lektorutdanning i samfunnsfag, hvor du kan ha kroppsøving som fag 2, og en lektorutdanning i kroppsøving og idrettfag, hvor du kan ha samfunnsfag (sosiologi eller statsvitenskap) som fag 2. 

Du kan også se på lektorutdanningen til Universitetet i Agder, hvor det skal være mulig å kombinere idrett og samfunnskunnskap. Let gjennom listen vi la ved over, så kan det hende du finner flere. 

Et godt sted å starte er å kontakte studiekonsulent ved disse universitetene eller andre læresteder du er interessert i og høre med dem! De har kontaktinformasjon og er klare for å svare på slike spørsmål. De kan vise deg hvilke alternativer du har og hvilke som kan være best! 

Lykke til, bare spør oss igjen :) 

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem svarer på spørsmål om skole og utdanning?

Jente og skole

Har du spørsmål om skolen din, rettighetene dine, hvor du skal søke, spesielle tilpasninger, yrkesvalg eller hvilke muligheter som finnes? Disse kan hjelpe deg.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Slik finner du informasjon om utdanning

Ungdommer sitter ved et bord med en datamaskin foran seg. (www.colourbox.com)

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

Les mer

Vil du bli lærer?

Lære foran en klasse (colourbox.com)

Det vil alltid være behov for engasjerte og gode lærere. Lærere kan jobbe i både barneskolen, ungdomsskolen, videregående skole, voksenopplæringen, samt andre steder i samfunnet der det undervises eller drives opplæring.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning