Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg klage på Sonans?

Jente 19 år
 

Spørsmål

I 2005 var jeg 19 år, og jeg flyttet jeg til en ny by, etter ett år på folkehøyskole. Jeg var klar for å ta det tredje året på vgs for å fullføre studiekompetansen, men jeg var usikker på hvilke rettigheter jeg hadde. Jeg oppsøkte rådgiver hos Sonans, som rådet meg til å ta alle fagene over 2 år. Hun rådet meg også til hvilke fag jeg skulle ta, og vi gjorde dette via resepsjonen. Studieåret gikk fint, og de tre fagene tok jeg noen år senere en annen plass. Vi hopper frem til i våres, og jeg skulle søke høyskoleutdanning på bakgrunn av studiekompetansen. Det viser seg at rådgiver på Sonans meldte meg opp på feil fag, og at jeg har tatt første og andre videregående opp igjen i norsk, engelsk og fysikk. Dette var mye penger for meg på den tiden, og det er tid og penger jeg ikke får tilbake, og igjen må bruke på nytt i dag. Har jeg noen rettigheter opp i dette økonomisk sett? Det er ergerlig å bruke penger på noen andres sin feil, enda det er 13 år siden det hendte.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er avtalen du hadde med Sonans som bestemmer hva du skal ha krav på. Selv om de har brutt denne avtalen må du fortsatt klage så fort som mulig. Det er også veldig vanskelig å skulle bevise at de har gjort en feil etter så lang tid. Du kan selvsagt høre med Sonans men du kan ikke kreve noe fra dem. 

Lykke til! 

Vennlig hilsen,
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning