Hopp til hovedinnholdet

Hvis jeg vil ta opp eksamen, hva skjer med standpunktkarakteren min?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei. Dersom man får stryk på en eksamen på vg3, og velger og ta den på nytt til våren i stedenfor høsten, vil man då miste standpunktkarakteren i faget?

Besvart 28.08.2018 15:11
 

Svar
Hei, og takk for ditt spørsmål! 

Om du oppnår bedre karakter på privatisteksamen enn det du har på vitnemålet, strykes både den gamle standpunktkarakteren og eventuell eksamenskarakter du har i faget fra før. De forbedrede karakterene føres på vitnemålet i stedet for de gamle.

Hvis det er skolen din som tilbyr deg ny eksamen siden du strøk på forrige, tror vi at det ikke vil ha noe å si for standpunkkarakteren din. Da vil den bli stående. 

Jeg anbefaler deg å høre med vitnemålsansvarlig på den tidligere skolen din. Det er de som har ansvar for utsending av vitnemålet ditt, og derfor kan det være lurt å dobbeltsjekke med de. 

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Stryk på eksamen - hva kan du gjøre?

Trist jente (colourbox.com)

Fikk sommerferien en dårlig start da du så karakteren fra eksamen? Klaget du på karakteren uten å få medhold? Dette er dine rettigheter og muligheter.

Les mer

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Privatist
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om privatist