Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få til både lekser og fritid?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei! jeg har akkurat begynt på VG2, med fysikk, kjemi og R-matte. Problemet er bare at jeg sliter med å balansere hvordan jeg skal klare å balansere alle fagene med tanke på prioritering og lekser også videre, for ikke å snakke om de andre fagene som også er på skolen. Har du noen tips/metoder for hvordan jeg skal best jobbe med alle fagene slik at jeg klarer å komme meg gjennom alle fagene best mulig, uten å bruke all fritiden min på lekser?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!
Så bra at du er opptatt av dette.
Det er viktig å finne balansen mellom skolearbeid og fritid. Man trenger å finne på noe annet enn bare skolearbeid. Det vil påvirke skolen på en positiv måte at man også gjør andre ting. Ellers kan man gå lei.
Du har valgt tunge teoretiske fag som er krevende. Hvis det passer deg, kan du prøve å sette av noen av uka til skolearbeid og noe til fritid.Hvis du leser artikkelen "Studieteknikk", håper jeg du kan få noen tips der.


Rådgiver for videregående skole

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Studieteknikk - hvordan jobbe med leksene?

Pappa og datter gjør lekser sammen (colourbox.com)

Dårlig med motivasjon for leksene? Tentamen rett rundt hjørnet? Hvordan skal du egentlig få all informasjon og pensum inn i hodet?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning