Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg studere hudpleie i utlandet?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg skal gå hudpleie (vgs) i Norge også tenker jeg å ta ett år i utlandet. Er det en mulighet for å studere hudpleie i enten Polen eller Budapest? Hvilken organisasjon kan hjelpe meg med det?

Besvart 23.09.2018 22:19
 

Svar
Hei jente 20 år,

For å få støtte fra Lånekassen for å studere i utlandet må du ha generell studiekompetanse, og ta et studie på enten bachelor-, master- eller phd-nivå. Hvis du ønsker å utdanne deg videre etter videregående med støtte fra Lånekassen, må du derfor ta generell studiekompetanse. 

Det finnes en engelskspråklig fireårig bachelor i dermatologi på noen polske universiteter, for eksempel i Poznan. Det finnes ingen norske agenter som samarbeider med disse programmene, det er kun et samarbeid på medisin/veterinær/tannlege. Du kan derfor ikke få hjelp til å søke til akkurat det programmet gjennom en norsk agent, men hvis du har spørsmål om søknadsprosessen kan du alltid ta kontakt med ANSA, som gir generell veiledning for alle studier i utlandet.

Hilsen ANSA i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

10 steg til utdanning i utlandet

Gutt jobber på skolen (colourbox.com)

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning