Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg bli tatt opp på Politihøgskolen?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Jeg har konkurransepoeng på 50.4 i 2019. Jeg har lyst til å søke meg inn på politiskolen i Oslo men ser at konkurransepoengene har steget til 50.5 i 2018(hovedopptak). Jeg lurer derfor på om det er slik at jeg ikke kommer inn i det hele tatt eller om det er slik at de setter meg på venteliste eller lignende og om det er konkurransepoengene i 2018 som teller for meg eller kommer det til å være de som evnt endres i 2019 som gjelder for min del. Slik jeg har forstått det så sender de ikke videre søkere som ikke når opp til konkurransepoengene til de fysiske testene så hvis dette er tilfellene hva slags muligheter har jeg? Jeg har heller ikke mulighet til å ta opp fag denne høsten da fristen har gått ut. Dersom jeg tar opp fag og forbedrer til våren 2019 har jeg da mulighet til å nå opp til kravet på 50.5 eller må jeg vente til neste år igjen for at de forbedrede karakterene skal virke ?

Besvart 25.09.2018 14:53
 

Svar
Hei

Hva som er spennet hos søkere som skal gå videre til opptaksprøver i poengsum, og hvor mange som kan bli kalt inn må du nesten høre med Politihøgskolen om. Kontaktinformasjon til Politihøgskolen finner du på nettsidene deres.

Du har mulighet til å forbedre fag når du søker på Politihøgskolen, og du må dokumentere resultatene innen 1. juli. Du må imidlertid dokumentere at du dekker alle opptakskravene senest 20. mars det året du søker opptak, inkludert gjennomsnittskarakter 3 i norsk hovedmål.

 Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Politiutdanning - dette kreves av deg

Oiliti (colourbox.com)

Vil du jobbe med etterforskning? Trives du med mennesker og vil bidra til at samfunnet føles trygt? Da er kanskje Politihøgskolen noe for deg.

Les mer

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning