Hopp til hovedinnholdet

Fins det lignende yrke som politi?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg vil veldig gjerne bli politi, men fant ut av at det er veldig få som utdanner seg som politi, som faktisk får jobb. Jeg vet ikke hva jeg vil bli, og hadde så utrolig lyst til å bli politi. Har dere noen andre yrker som er likeså politiyrket?

Besvart 05.10.2018 17:17
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Så spennende at du vil bli politi!

Før vi eventuelt kommer med forslag til andre yrker du kan bli, vil vi si at du kanskje ikke bør gi opp å bli politi! 

Det er nemlig riktig at det nylig har vært tider hvor mange nyutdannede politi ikke har fått fast jobb. Men: Dette handler, så vidt vi vet, om at de ikke har fått fast jobb med en gang. Men litt på sikt så er det veldig gode muligheter for å få fast jobb som politi når du utdanner deg til politi! 

I tillegg er det sånn at hvis det begynner å bli mange som er utdannet politi som ikke får fast jobb, så vil man enten begynne å utdanne færre politi, sånn at flere får jobb, eller begynne å gi mer penger til politiet, slik at det blir flere stillinger! 

Hvis du leser denne artikkelen fra Politiforum (fra april 2018), oppgir de at rundt 8 av 10 studenter fra 2017 nå står i jobb, mens 92% av 2016-kullet står i jobb. Så det er med andre ord veldig gode muligheter for å få jobb i politiet fortsatt. 

Det er ikke alle som har jobb i politiet som har fast jobb - det er mange midlertidige stillinger og vikariater. Samtidig tror vi at politiyrket fremdeles er et ganske sikkert valg for å få jobb, og at det bevilges både penger og gjøres grep for at politiutdannede får seg jobb! 

Så vi syns ikke du skal gi opp politi-drømmen ennå! Sjansen for å få jobb som politi er tradisjonelt kjempestor i forhold til mange andre yrker, og det prioriteres å få til at politistudenter skal få jobb. 

Kontakt gjerne politihøgskolen og spør dem om dette, det kan godt hende de kan gi deg betryggende tall eller tanker om dette :)

Hvis du blir mer interessert i andre yrker enn politi, er det ikke så lett å finne noen som er helt like, for politiyrket skiller seg jo ut. Men det kan kanskje være interessant å lese om fengselsbetjent, etterforsker, brannkonstabel og vekter :) 

Det er jo du som må vurdere dette, men hvis drømmen din er å bli politi, tenker vi at du ikke skal kaste den fra deg. Det er mange politistudenter som får jobb, og flere enn i mange andre yrker og bransjer.

Lykke til, og spør oss gjerne igjen!

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Politiutdanning - dette kreves av deg

Oiliti (colourbox.com)

Vil du jobbe med etterforskning? Trives du med mennesker og vil bidra til at samfunnet føles trygt? Da er kanskje Politihøgskolen noe for deg.

Les mer

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning