Hopp til hovedinnholdet

Botid i Norge, privatisteksamen i NOR1049

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. I dag fikk jeg melding fra  Utdanningsleder at søknaden min er ikke akseptert fordi det kun privatister med inntil 6 års botid i Norge på eksamenstidspunktet, som kan søke om tilpasset eksamen i norsk. Privatister med mer enn 6 års botid i Norge må avlegge ordinær eksamen i norsk. Jeg forstår ikke det fordi akkurat nå har jeg mer enn 6 år botid(kom til Norge 05.09.2012) men på eksamen tid hadde jeg mindre enn 6års botid (hadde eksamen i 2015).Jeg trodde at regelen er at person kan ha maks 6 års botid første gang tar eksamen i NOR1049/NOR1410, deretter kan du få forbedre karakteren selv om du går utover 6 års botid, eller har jeg misforstått noe ? 

Besvart 09.10.2018 13:20
 

Svar
Hei

For at du, som privatist, skal ha rett til å ta tilpasset eksamen i Norsk, er det et krav at du ikke har lengre botid enn 6 år. Dette gjelder også dersom du ønsker å forbedre karakteren på en eksamen du allerede har avlagt, hvor du fylte kravet til tilpasset eksamen i Norsk. Du kan lese mer om dette på Utdanningsdirektoratet sine sider her, under avsnittet «Privatister og voksne med kort botid.»

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning