Hopp til hovedinnholdet

Kan dere gi informasjon om praksisåret til politistudenter?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på om dere kan fortelle meg litt om praksisåret til politistudenter. Jeg har lyst til å bli politi men lurer fælt på hvordan praksisårett fungerer. Er det slik at jeg blir nødt til å flytte fra feks oslo der jeg går på phs til det distriktet jeg får praksis på og må jeg betale for å bo der eller bor man på noe form for leir? Er dette praksisåret absolutt hele året eller kun i perioder? Jeg har vurdert å kjøpe leilighet i Oslo når jeg skal studere og føler det kan bli utrolig vanskelig å betale for bokostnader rundt leiligheten i tillegg til bokostnader der jeg blir sendt i prakisåret. Ekstra informasjon settes pris på. Takk

Besvart 08.10.2018 13:36
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Spennende at du vil bli politi, og bra at du planlegger allerede nå! 

Vi kan nok ikke svare så godt på dette, dessverre. Vi har lett på sidene til politihøgskolen for mer detaljert informasjon om praksisåret, men ikke funnet så mye. Så her tenker vi at den beste løsningen helt klart er å kontakte dem og spørre! Dette svarer de helt sikkert på, og da kan du få det endelig bekreftet! 

Når det er sagt, så antar vi at du vil få praksisplass i et politidistrikt i Oslo eller i nærheten av Oslo, og at det ikke er forventet at du må flytte ut av byen for å gjennomføre praksisåret. Men hør med politihøgskolen selv, så blir du helt sikker! 

Vårt råd er altså å kontakte dem, de kan svare mye bedre enn oss. Og vi ønsker deg lykke til :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Politiutdanning - dette kreves av deg

Oiliti (colourbox.com)

Vil du jobbe med etterforskning? Trives du med mennesker og vil bidra til at samfunnet føles trygt? Da er kanskje Politihøgskolen noe for deg.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning