Hopp til hovedinnholdet

Er jeg for dårlig i norsk til å studere medisin?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei og jeg lurer om framtiden min. Jeg er ganske ny i Norge, og har lyst å bli en lege og studere medisin i Norge hvis det er mulig. Men jeg får litt angst fordi av språk, og jeg fortsatt lære norsk i uformelle måter fordi jeg begynte i vg1 og fortsatt i vg1 og hadde ikke noe språktrening eller noe annet. Jeg er ikke sikkert hvis jeg kan gjøre det, har dere noe tips unntatt fra «du må prøve norsk»?

Besvart 15.10.2018 18:17
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Flott at du er motivert for å studere til å bli lege her i Norge! 

Vi skjønner at du er bekymret for dette, men tenker også at dette vil gå bra, og at du vil komme godt inn i det norske språk jo lenger du er her! Vi syns også at du skriver fint norsk i spørsmålet ditt, bare så det er sagt :)

For å kunne studere på universitet i Norge, er det krav til å kunne norsk. Du kan lese om dette kravet her på Samordna Opptak. 

Du består kravet hvis du fullfører faget Norsk skriftlig og muntlig (393 timer) på Vg3. Så hvis du fullfører og har norskfaget på Vg3, så har du altså klart norskkravet på universitetet! Og det er i tillegg andre måter du kan dekke kravet på, som du kan lese i linken over. 

Når du først dekker kravet til norsk, tenker vi at du skal være trygg på at du vil klare nivået av norsk på universitetet. 

Å studere til å bli lege er veldig spennende. Det er også et av de studiene som det er vanskeligst å komme inn på, og som krever at du har tatt spesielle fag. Les denne artikkelen vi har skrevet om å bli lege, der står det mye god informasjon! 

I tillegg tenker vi du kan kontakte rådgiver på skolen din og be om råd - både for å bli lege, og for å jobbe godt med norsken din fremover! 

Men du skriver fint allerede, og du kommer til å bli enda bedre. Når tiden er moden for at du skal søke universitetet, har du gode sjanser til å være på et nivå som er bra nok.

Vi ønsker deg lykke til - spør oss gjerne igjen!

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Drømmer du om å bli lege?

Nærbilde av en lege i legefrakk med stetoskop (Kilde: Colourbox)

Her får du oversikt over hvilke opptakskrav som gjelder og hvordan utdanningen er bygget opp.

Les mer

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning