Hopp til hovedinnholdet

Hvilke fag må jeg ta etter påbygg for å bli lærer?

Jente 17 år
 

Spørsmål

hei jeg har snart fullført helsesesekretærutdanningen min og neste år tar jeg påbygg. hvilke fag trenger jeg å ta for å blir lærer.

Besvart 15.10.2018 18:45
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! 

Spennende at du vil bli lærer. Du kan lese om yrket lærer her på utdanning.no. Der står det om de ulike variantene av yrket som fins, og hvilke utdanninger du kan ta. 

Det formelle kravet for å bli lærer er generell studiekompetanse, i tillegg til gjennomsnittlig karakterkrav 3 i norsk og 4 i matematikk og minst 35 skolepoeng (les mer på sidene til de ulike lærestedene med lærerutdanning).

Så når du fullfører påbygg, får du generell studiekompetanse. Hvis du i tillegg dekker karakterkravene, så er du altså kvalifisert til å søke. Så du trenger ikke ta andre fag enn de du tar på påbygg, som gir deg generell studiekompetanse. Generell studiekompetanse er det som trengs på de fleste høyere utdanninger, og det er du på vei til å ta :)

Håper det svarte på spørsmålet ditt. Les mer om læreryrket i linken over og artikkelen vi legger ved under svaret. Spør oss gjerne igjen :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vil du bli lærer?

Lære foran en klasse (colourbox.com)

Det vil alltid være behov for engasjerte og gode lærere. Lærere kan jobbe i både barneskolen, ungdomsskolen, videregående skole, voksenopplæringen, samt andre steder i samfunnet der det undervises eller drives opplæring.

Les mer

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer

Hva er påbygging til generell studiekompetanse (påbygg)?

Elever sitter ved pulter i klasserom

Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.

Les mer

Opptakskrav til høyere utdanning

En matteprøve ligger på bordet sammen med en blyant og en kalkulator

Lurer du på om du trenger noen spesielle fag eller karakterer fra videregående for å komme inn på drømmestudiet? Eller bare lurer du på hva som er lurt å velge? Her får du en liten oversikt som kan hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning