Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg jobbe som vernepleier i utlandet?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Går for øyeblikket vernepleie, men lurer på hvordan mulighetene er for å få jobb innen vernepleie i utlandet? Vet at på engelsk heter det gjerne social educator eller psychiatric nurse. Utdanningen er kanskje ikke heelt lik, men er det ingen sjans for å få jobbe i f.eks Australia eller Kanada? :)

Besvart 15.10.2018 19:02
 

Svar
Hei gutt 20 år,

Om du kan jobbe som vernepleier i utlandet er opp til helsemyndighetene i det landet du ønsker å jobbe i. Du må gjerne søke om godkjenning før du kan begynne å jobbe, og det vil variere fra land til land hvor strenge reglene er. Noen land har kanskje ikke en godkjenning for vernepleiere, og da vil det være opp til arbeidsgivere om de er interessert i å ansette deg eller ikke.

Du må også søke arbeidsvisum. I noen land er det vanskelig å få et slikt visum. Du må gjerne ha spesielle evner, og en arbeidsgiver som ønsker å sponse deg. I Australia kan man få et "work and holiday" visum for inntil et år hvis man har norsk pass. Les mer om dette her Australian Government - Department of Home Affairs

Hilsen ANSA i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning