Hopp til hovedinnholdet

Hvor mange alderspoeng kan jeg få inkludert i min poengsum i ordinær kvote?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg lurer på om hvordan det fungerer med alderspoeng for ordinær kvote. Jeg er født i 1999 og fyller 20 år i juni 2019. Men siden jeg skal søke universitet allerede i mars lurer jeg på om alderspoengene vil synes på søknaden min etter at jeg har fylt 20 år. Jeg er veldig avhengig av disse poengene akkurat nå.

Besvart 22.10.2018 16:04
 

Svar
Hei

 

Det gis alderspoeng fra det året man fyller 20 år. Det gis 2 poeng for hvert år, og man får maks 8 poeng for fire år. Poengene tildeles automatisk etter fødselsdato. Poengene gis i ordinær kvote, ikke i kvote for førstegangsvitnemål. 

 

Du får alderspoeng avhengig av hvor gammel du er det året du søker opptak. Hvis du for eksempel fyller 20 år i søknadsåret, får du altså 2 alderspoeng i ordinær kvote.

 

Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning