Hopp til hovedinnholdet

Deler av min besvarelse på en prøve er borte, hva skal jeg gjøre?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har et problem på VGS2. Jeg hadde en biologi prøve før høstferie om systematikk og dette var et vanskelig kapittel som jeg hadde øvd mye på. Jeg hadde forventet en 5, men i istedenfor fikk jeg en 2+ på Oppad web. For meg er det en dårlig karakter og jeg ble veldig skuffet. På Oppad web sto det at jeg hadde ikke svart på alle oppgavene og derfor fikk jeg 2+, men jeg husker godt at jeg hadde svart på alle oppgavene og innleverte alle arkene med svarene mine. Da hadde vi denne prøven, så hadde vi en vikar som jeg har aldri sett før og kjenner ikke navnet hans. Da sendte jeg en mail til læren og spurte henne om det hadde skjedd en feil eller kanskje mistet hun et av arkene med svarene mine. Da svarte hun at det var mitt problem og at i dette tilfellet er det jeg som har mistet svarene mine. Prøven skulle skrives på forhånd. Jeg lurer på om hvem som har rett i denne situasjonen? Kan jeg klage på læren min og hvordan skal jeg gjøre dette? P.S takk for svar

Besvart 20.10.2018 07:21
 

Svar
Hei

Takk for din henvendelse!

Forstår at du er skuffet over resultatet, når du hadde øvd ekstra mye til denne prøven!

I denne saken kan det høres ut som om det blir ord mot ord. Du mener du har levert inn alt og læreren påstår at du ikke har gjort det.

Kan du prøve å snakke med læreren din igjen? Ikke bare på mail og igjen forklare situasjonen slik du ser den. Kanskje du også kan foreslå å ta prøven en gang til? Eller gjøre noen andre ekstra oppgaver?

Det kan være litt vanskelig å klage på læreren her, dere bør heller prøve å bli enige om en måte å løse denne situasjonen på.

Håper dere sammen finner en god løsning på denne saken!

Hilsen
Elev -og lærlingombudet i Oppland, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Mann holder opp skilt med

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående opplæring får de rettighetene du har krav på. Vi har samlet noen eksempler problemer du kan oppleve på skolen - og som ombudene kan hjelpe med.

Les mer

Slik klager du på karakteren

Tall 1-3 tegnet i sanden (colourbox.com)

Misfornøyd med en karakter? Husk at du kan klage på både standpunktkarakterer og eksamenskarakterer. Hvilke frister gjelder og hvordan skal du gå fram?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning