Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bli sykepleier om jeg er hørselshemmet?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei Jeg ønsker å bli sykepleier og da kanskje akkuttsykepleier, og hører dårlig, men jeg lurer på hvordan det blir med tanke på stetoskoper. Finnes det noe som vi hørselshemmede kan bruke eller får jeg bare unngå å ta/ jobbe der man må bruke stetoskop? Hører liksom ikke så mye uten høreapparat.

Besvart 27.10.2018 09:26
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Så flott at du ønsker å bli sykepleier! Det er en viktig og givende jobb. Om du fungerer fint i kommunikasjon så lenge du bruker høreapparat, kan jeg ikke se at det skal være noe problem å være sykepleier. 

Det er ikke så ofte sykepleiere bruker stetoskop. I de sammenhengene der det er nødvendig, kan det sikkert tilrettelegges slik at du kan få hjelp til akkurat de oppgavene. 

For å fine ut om du kan bli sykepleier bør du snakke med rådgiver på skolen din, eller rådgiver på sykepleierhøyskolen der du bor. Du kan også få hjelp på Hørselshemmedes landsforbund. Her kan du lese om hvilke rettigheter du har for tilrettelegging.

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Rettigheter i høyere utdanning for personer med nedsatt funksjonsevne

Skoleelever (colourbox.com)

Ingen har rett til høyere utdanning, men utdanningsinstitusjonene er forpliktet til å legge til rette for funksjonshemmede i den grad det er mulig. Les om dine rettigheter her.

Les mer

FN-konvensjonen om rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne

Rullestol

Norge har signert FN-konvensjonen om rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne. Du som har en funksjonshemning, kronisk sykdom eller er pårørende kan bruke konvensjonen til å få innfridd dine rettigheter.  

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning