Hopp til hovedinnholdet

Hvor høyt snitt må jeg ha for å bli politi?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Lurer på hva man må ha i snitt for å komme inn på PHS. Og hvilket karakterer man må ha i de forskjellige fagene??

Besvart 31.10.2018 01:08
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Spennende at du tenker på å bli politi! 

Vi anbefaler at du leser om yrket politi her på utdanning.no, og leser denne artikkelen vi har skrevet om å bli politi. Der står det mye informasjon. 

Snittet for å komme inn vil kunne variere fra år til år, og det er ikke så godt å si hva snittet vil ligge på når du er ferdig på videregående og klar for å søke. 

Men hvis du ser i høyrekolonnen her på utdanning.no, vil du se at snittet ved forrige inntak var mellom 49,1 og 50,5 poeng. Du kan lese om hvordan du regner ut poengene dine her.

Politihøgskolen har en rekke andre krav enn bare karakterer for å komme inn, og du kan se en oversikt over det på sidene til PHS selv. 

Men: Det som er fint å vite, er at det ikke er slik at du må ha en spesiell karakter i et spesielt fag. Når man regner ut snittet ditt fra videregående, så legger de sammen alle karakterer du har fått på vitnemålet, og det har ikke noe å si hvilket fag du har fått hvilken karakter i! Så det er altså ikke sånn at du må ha fått spesielle karakterer i hvert fag - det som teller er hva du får av poengsum tilsammen :)

Les mer i linkene vi la ved, og snakk gjerne med lærer eller rådgiver om dette! Politi er et flott yrke, og du har fin tid til å tenke og forberede deg på dette. Lykke til!

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem svarer på spørsmål om skole og utdanning?

Jente og skole

Har du spørsmål om skolen din, rettighetene dine, hvor du skal søke, spesielle tilpasninger, yrkesvalg eller hvilke muligheter som finnes? Disse kan hjelpe deg.

Les mer

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Politiutdanning - dette kreves av deg

Oiliti (colourbox.com)

Vil du jobbe med etterforskning? Trives du med mennesker og vil bidra til at samfunnet føles trygt? Da er kanskje Politihøgskolen noe for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning