Hopp til hovedinnholdet

Blir jeg lektor med opprykk?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Studerer årsstudium i pedagogikk, men vil bli lærer. Planen er å søke grunnskolelærer 1-7. trinn til neste år. Men siden jeg har ett år med pedagogikk, vil jeg da få tittelen lektor med opprykk når jeg blir ferdigutdannet? Er det bedre om jeg skifter til et annet fag neste semester for å være sikker på at jeg får «opprykket»? Trives jo selvfølgelig veldig godt på pedagogikk og synes det er veldig interessant, blir litt trist om jeg må bytte til noe annet.

Besvart 01.11.2018 01:37
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! 

For å bli helt sikker anbefaler vi at du f.eks kontakter lærestedet der du vil studere lærerutdanning. Men slik vi forstår det, så vil du kvalifisere til tittelen "lektor med tilleggsutdanning".

Dette skriver Norsk Lektorlag:

Stillingskode 7965 Lektor
Tilsatte i undervisningsstilling som har godkjent faglig og pedagogisk og godkjent mastergrad, hovedfagseksamen eller godkjent videreutdanning på hovedfags/mastergradsnivå tilsvarende minst 5 års normert studietid (300 studiepoeng/100 vekttall).

Stillingskode 7966 Lektor med tilleggsutdanning
Tilsatte i undervisningsstilling som har godkjent faglig og pedagogisk utdanning og godkjent mastergrad, hovedfagseksamen og som samlet har godkjent utdanning fra universitet eller høgskole tilsvarende 6 års normert studietid (360 studiepoeng/120 vekttall) eller mer."

Så hvis du har avlagt ett år pedagogikk (60 studiepoeng) og så tar en 5 år lang master (300 studiepoeng), tror vi du kvalifiserer til lektor med opprykk. Dobbeltsjekk med lærestedet hvis du vil være helt sikker :)

Lykke til! Spør oss gjerne igjen.

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer

Kan jeg bytte utdanningsprogram på videregående?

Jente tenker seg om (colourbox.com)

Har du valgt feil linje på videregående? Fortvil ikke. Det kan være mulig å bytte, selv om skoleåret har begynt.

Les mer

Slik finner du informasjon om utdanning

Ungdommer sitter ved et bord med en datamaskin foran seg. (www.colourbox.com)

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning