Hopp til hovedinnholdet

Hva må jeg studere etter vgs for å bli psykolog?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hva må jeg studere etter vgs for å bli psykolog, og når er jeg ferdig utdannet?

Besvart 27.10.2018 15:31
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Så spennende tanker og drømmer du har! Psykolog er et flott yrke, og det er kjempefint at du er interessert i dette allerede nå! 

Vi anbefaler at du leser om yrket psykolog her på utdanning.no. Der står det mye god informasjon og både yrket og hvordan du kan bli det. Der er det også et yrkesintervju med en psykolog. 

Vi har også skrevet denne artikkelen om å bli psykolog som du kan lese.

For å bli psykolog som har pasienter, må du studere profesjonsstudiet i psykologi etter videregående. Det tar 6 år, og er et veldig spennende studie.

For å kunne søke, trenger du det som heter generell studiekompetanse fra videregående. Det får du på alle de studieforberedende utdanningsprogrammene, i tillegg til hvis du tar yrkesfag + påbygg til generell studiekompetanse. Dette vil du lære mer om etterhvert, men du kan også lese linkene over :)

I tillegg trenger du veldig gode karakter, dvs mange 5-ere og 6-ere. Psykologi er et av de vanskeligste studiene å komme inn på i Norge. Men vi tenker at du ikke skal være for bekymret for dette nå. For det første er det lenge til du skal få karakterer som teller for opptak til studiet (det er kun karakterene du får på videregående som vil telle). I tillegg er det ikke uvanlig at de som vil studere psykologi tar opp og forbedrer fag en periode etter videregående for å komme inn. Så du har altså flere muligheter på sikt, hvis det er dette du virkelig vil.

Det høres kjempespennende ut at du er interessert i dette, og du har god tid på å finne ut om du virkelig vil! Les mer om yrket i linkene vi la ved øverst, og snakk gjerne med lærer eller rådgiver om dette etterhvert. 
Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Vil du bli psykolog?

Bli psykolog? (colourbox.com)

Mange drømmer om å bli psykolog og jobbe med mennesker. Men for å komme inn må du jobbe hardt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning