Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bli energimontør og elektriker

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ferdig som lærling etter jul, og får da tittelen "energimontør"(høyspent strøm). Men, jeg kunne gjerne tenkt meg å fks. blitt elektriker i tillegg. Hva må jeg gjøre da? Evt andre retninger? Jeg har tatt 2 år elektro/elenergi på videregående før jeg ble lærling.

Besvart 30.10.2018 16:58
 

Svar
Hei

 

Elektrikerfaget og energimontørfaget bygger på samme vg1 og vg2, så du er kvalifisert for å være lærling i begge fagene.

Det du kan få er en avkortning i læretida for å bli elektriker etter at du har tatt fagbrev som  energimontør. Sjekk gjerne med lærebedriften din om du kan få fortsette for å ta et fagbrev til.

Det er fagopplæringen i hjemfylket ditt som avgjør hvor mye avkortning du kan få. Det avhenger av hva slags praksis du har hatt som elektrikerlærling, men du har rett i at det er mulig at det kun blir ett års læretid.

Du har også en mulighet på sikt gjennom det som kalles praksiskandidatordningen. Det er også noe du bør diskutere med kontaktlærer/rådgiver på skolen din. 

Vårt råd er å få en samtale med rådgiver på skolen din, og gjerne fagopplæringen, og høre om hvilke muligheter du har og hvilken vei som er best å gå.Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning