Hopp til hovedinnholdet

Jeg tegnet hakekors på skapet

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg tegnet idag et hakekors på skapet. Læreren tok bilde og viste det til meg. Jeg sa at det ikke var meg, men det var meg. Han sa da at han skulle spørre elever om de hadde sett det. Hvis han finner ut av det, blir jeg utvist da? Hvis ikke, hva kan skje? Jeg går i 9 klasse

Besvart 01.11.2018 20:09
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. Det er flere ting du må tenke over her: Hvorfor tegnet du hakekors? Og hvorfor løy du? Og hva mener du er det riktige å gjøre her? Å tegne hakekors er ganske alvorlig i seg selv. Jeg regner med at du vet hva det symboliserer, og håper du ikke støtter opp rundt nazistiske verdier. Det er en grunn til at bruk av nazisymboler og -hilsener er forbudt. At du lyver om det viser at du kanskje angrer, eller at du er redd for konsekvensene. Her bør du bare fortelle læreren sannheten, og forklare hvorfor du gjorde det og hvorfor du løy. Konsekvensene dersom det bli oppdaget blir nok verre enn om du forteller det selv, og beklager det. Ved å tilstå viser du at du angrer. Det er langt verre om du blir oppdaget, og at lærerne tror dette er verdier du faktisk står for. Og enda verre: hvis du har slike verdier og fortsetter å dyrke dem. Da bør du lese deg opp på hvilken ideologi du faktisk støtter opp om dersom du bruker slike symbol.

Kort fortalt: jeg vil anbefale deg å tilstå, beklage, forklare deg og love at det ikke skal gjenta seg. Lykke til!

ungdomsskolelæreren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan settes karakter i orden og atferd (oppførsel)?

Jente sjekker mobilen i tomen (colourbox.com)

Karakteren din i orden og atferd settes ut fra hvor godt du har fulgt skolens ordensreglement. Men hva kan egentlig stå i dette reglementet, og hva kan straffen bli om du bryter det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning