Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få støtte til Foundation Year?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente som bor i utlandet nå og er ferdig med amerikansk high school. Jeg vil studere i london i skoleåret 2019/2020 og skal ta foundation degree. Jeg har lest på lånekassens nettside at de ikke støtter de som skal ta foundation degree. Jeg har så lyst til å studere i london og får ikke gjort det før jeg tar founfation. Hva må jeg gjøre? Hvordan kan jeg låne penger? Er det noen andre jeg kan låne fra?

Besvart 08.11.2018 01:47
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Skjønner godt at du lurer på dette. 

Du har nok rett i at Lånekassen ikke støtter det første "Foundation Year" dessverre. I England fins det flere fireårige bachelorgrader - en variant med et foundation year først, og så tre år grad. Og en variant med tre år først, og så et honours-år til sist. Lånekassen kan, så vidt vi vet, gi støtte til denne siste varianten, men ikke til et foundation year. (Det er fint at du har lest på nettsidene deres, og du kan gjerne skrive inn til dem og dobbeltsjekke).

Vi har ikke så veldig mange gode råd. Det kan finnes en sjanse til å få legat eller stipend fra Norge, og det kan være verdt å titte i legathåndboken eller på legater.nu.

Alternativt kan det hende at det fins noen stipender eller skolelån fra skolene i England som tilbyr foundation year? Dette vet vi ikke, men du kan lete på sidene til lærestedene i London. Du kan også spørre ANSA her i Norge om de vet om noe. 

Har du undersøkt hvor det kreves at du tar foundation year, og hvor det eventuelt er mulig å komme inn uten? Hvis det er sånn at du må ta foundation year, kan du først dobbeltsjekke med Lånekassen (selv om svaret nok er nei), deretter lete etter stipender/legater her fra Norge, og til slutt se om det fins lån/stipender fra lærestedene i England. 

Hvis det ikke gjør det, er du nesten nødt til å dekke disse pengene det koster selv. Der har vi ikke så mange andre råd enn å snakke med familien din eller de rundt deg, og se om det finnes muligheter til å skaffe den type penger på et vis. Alternativet er å jobbe og spare, som jo selvfølgelig også går, men vil kreve en del innsats. 

Vi kan nok ikke gi deg så mye bedre svar enn det, men anbefaler deg å researche litt til. Lykke til, og spør oss gjerne igjen :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vg2 som utvekslingselev? Les dette!

utveksling fly (colourbox.com)

Her får du tips til planleggingen og oversikt over godkjente utvekslingsorganisasjoner.

Les mer

10 steg til utdanning i utlandet

Gutt jobber på skolen (colourbox.com)

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning