Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få lån og stipend til å studere i London?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei :) Jeg er en jente som er ferdig med amerikansk high school i utlandet og vil nå fortsette og studere i london men vil låne penger fra lånrkassen, jeg har tilknyting i norge og er født og oppvokst der,kan jeg få lån da?? Jeg har lest at lånekassen gir ikke støtte til foundation grad, hvem kan jeg lånet penger fra til detter året? Jeg har norsk pass og statsborger kan jeg låne fra et aent sted selv om at jeg bor i utlandet nå?

Besvart 12.11.2018 13:11
 

Svar
Hei

Siden du er norsk statsborger, så kan du ha rett til støtte i fra Lånekassen til utdanning i utlandet. Du kan lese mer om kravene til tilhørighet på Lånekassen sine hjemmesider.

For å få støtte til høyere utdanning i utlandet, så er det et krav at utdanningen du skal ta tilsvarer høyere utdanning i Norge. Som regel pleier det ikke å være et problem å få støtte til utdanning i Storbritannia, men det er alltid lurt å sjekke i forkant. Dersom  du allerede er kunde hos Lånekassen, så kan du sende en melding i fra Dine sider der du oppgir hvilken utdanning det er snakk om, og be om en forhåndsvurdering.

Du finner også en liste over utdanninger som Lånekassen tidligere har gitt støtte til på Lånekassen sine hjemmesider. Du kan også ta kontakt med Lånekassen per telefon.

 

Vennlig hilsen Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer

10 steg til utdanning i utlandet

Gutt jobber på skolen (colourbox.com)

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning