Hopp til hovedinnholdet

Jeg er i sykepleierpraksis og i tvil om hva jeg bør gjøre.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg går 2. året på sykepleiestudiet. Er i praksis nå i medisinsk avdeling på sykehus. Sykehuset ligger 1 time og 30 min unna der jeg bor, som betyr at jeg pendler med buss hver dag. Jeg er i min tredje uke nå i praksis og kjenner jeg er veldig sliten og umotivert. Dette er pga jeg føler jeg må prestere veldig og det er store krav for å få en godkjent praksis. I tilegg sliter jeg psykisk som topper seg oppå alt sammen + pendlingen. Jeg er veldig i tvil om jeg klarer å gjennomføre denne praksisen eller om jeg klarer å holde ut. Jeg har begynt å tenkte på om jeg skal slutte og eller finne meg en utdanning. Men jeg er så usikker på hva jeg skal gjøre. Vil ikke gi opp men kjenner at jeg også vil det på en måte. Jeg vet ikke om jeg brenner for dette yrket men synes også det er mye bra ved utdanningen. Jeg liker å hjelpe mennesker og er svært omsorgsfull. Trenger råd for hva jeg burde gjøre

Besvart 15.11.2018 13:49
 

Svar
Hei jente (20)

Jeg skjønner at dette er veldig tøft og strevsomt for deg. Å være i praksis som sykepleierstudent vet jeg er tøft og veldig utfordrende, men også spennende og lærerikt. Du har også en lang reisevei, som sikkert gjør det mer utfordrende også, men du må huske på at praksis kun er i 8/10 uker - altså vil pendlingen ta slutt om ikke så lenge.

Jeg kan ikke gi deg noen råd for hva du bør gjøre, men jeg kan anbefale deg å snakke med noen på studiestedet ditt om hvordan du har det og hva du går gjennom. Kanskje en lærer eller veileder på skolen kan være god å snakke med? De har god kunnskap om hva som forventes av deg på studiet, hvordan det vil bli fremover og hva du kan forvente, samt at de helt sikkert har hatt kontakt med andre studenter i liknende situasjoner. Det er alltid studenter som er usikre på om de har valgt rett og trenger å snakke med noen om akkurat det. 

Det er mange andre personer du kan snakke med om dette. Veileder på sykehuset, en nær venn, foreldre, noen på helsestasjon for ungdom eller et familiemedlem. Det viktigste er å snakke med noen som vil lytte og hjelpe deg til å forstå hva du selv vil.

Noe annet som er fint å huske på, er at du kan jobbe ganske mange ulike steder som sykepleier. Det er et hav av muligheter!

Det er dessverre normalt å miste noe motivasjon underveis og kjenne at det er slitsomt, men det er hvordan du takler dette som betyr noe. Og mange ganger trenger vi litt hjelp til å takle vanskelige perioder.

Du skriver at du ikke vil gi opp, og da tenker jeg at du fremdeles har litt motivasjon til å gjennomføre utdanningen. Den må du finne frem til, og styrke!

Jeg håper dette svaret vil hjelpe deg noe. Du er ikke alene om å være i tvil om veien du har valgt, mange befinner seg i liknende situasjoner, men det jeg vet kan hjelpe, er å snakke med noen om det.

Lykke til!

Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning