Hopp til hovedinnholdet

Stryk på prøve - Hvilken karakter havner på vitnemålet mitt?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg går Vg1 og har T-matte. Det har gått veldig dårlig for meg og jeg merker at jeg sliter. Har hatt en prøve og den fikk jeg 2 på, jeg har neste prøve om bare et par dager. Læreren min sa jeg kunne bytte til P-matte etter å ha hatt neste prøve. Om jeg får 2, eller evt stryker på neste prøve, kommer det til å stå på vitnemålet etter Vg3? Skal bytte til P-matte og nå er det November så hvordan kommer karakteren til å stå på vitnemålet senere når jeg har bytta matte midt i første semesteret?

Besvart 11.11.2018 00:23
 

Svar
Hei, jente 16. 

Du er fortsatt tidlig i løpet, så stryk/karakteren 2 på en prøve i T-matte vil foreløpig ikke påvirke vitnemålet ditt. Dersom du stryker på prøven, og deretter starter med P-matte, vil du starte med "blanke ark", og de nye prøvene vil være avgjørende for karakteren du får. Karakteren du får i faget til jul/til sommeren på vg1 er ikke avsluttende. Karakteren du får i matte på vg2 (p2) er den karakteren som kommer til å stå på vitnemålet ditt.

Lykke til! 

Lærer på videregående skole, i samarbeid med ung.no. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdomsrett = rett til videregående opplæring

Ungdomsrett (ung.no)

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller annet opplæringstilbud. Her kan du lese mer om ungdomsrett og hva retten innebærer.

Les mer

Matematikk i videregående opplæring – hva skal du velge?

Hva skal jeg velge - mattmatikk (colourbox.com)

T, P, R, S-matte, programfag og fellesfag – det kan være vrient å velge riktig vei i mattejungelen. Vi gir deg noen tips til å hjelpe deg å velge riktig!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Videregående skole
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om videregående skole