Hopp til hovedinnholdet

Hvor mye får jeg fra Lånekassen til å studere i utlandet?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en 17 år gammel jente som foreløpig bor i England. Jeg har funnet ut at jeg får støtte til lånekassa hvis jeg har bodd i Norge i minimum 2 år løpet av de siste fem årene eller hvis jeg har tatt 3 års utdanning i Norge i løpet av de siste 5 årene. Jeg fyller begge kravene. Foreløpig går jeg i videregående i England og har planer om å fullføre vidregående i England og deretter studere medisin i Ungarn. Mitt spørsmål er vil det støtte jeg får fra lånekassa gå til skolekostnadet bare eller gjelder det også støtte for andre ting å finne meg et sted å bo, mat osv? Tusen takk for svar.

Besvart 15.11.2018 15:44
 

Svar
Hei

Når du får støtte i fra Lånekassen til å studere i utlandet, så kan du både få basisstøtten, som er det vanlige lånet og stipendet, samt ekstra støtte til skolepenger. Du kan også få støtte til reise. Du kan lese mer om hvor mye du kan få på Lånekassen sine hjemmesider.


Vennlig hilsen Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer

10 steg til utdanning i utlandet

Gutt jobber på skolen (colourbox.com)

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer

Stipend og lån til utenlandsstudier

Globus og bøker (www.colourbox.com)

Har du lurt på om du kan få stipend og lån om du skal studere i utlandet? Kanskje du lurer på hvor mye du kan få? Vi har laget en oversikt til deg som vurderer å søke studier utenfor Norge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning