Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil bli astronaut. Hvordan blir jeg pilot?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Dette er sikkert et veldig dumt spørsmål men jeg drømmer om og bli astronaut, jeg har lest litt på nasa og esa sine nettsider og der står det at du trenger flygerutdannelse og en ingeniør utdannelse. Jeg har ikke så lyst og gå allment så planen min er og bli elektro ingeniør via y veien deretter bli pilot i forsvare, er dette en mulig begynnelse på drømmen min om å bli pilot?

Besvart 16.11.2018 12:01
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Dette syns vi absolutt ikke er et dumt spørsmål, og det er både flott og sunt å ha et drømmeyrke og en ambisjon! 

Vi har skrevet en ganske god artikkel med oversikt om å bli pilot her. Den anbefaler vi at du leser. Du har i prinsippet tre ulike veier å bli pilot: 1) statlig finansiert utdanning, 2) private pilotutdanninger (som kan være ganske dyre), og 3) flygerutdanning i Forsvaret. 

Du kan lese mer om flygerutdanningen i Forsvaret her. 

Det er mange krav til den som søker flygerutdanning i Forsvaret, som du kan lese om i linken. Blant annet må du være mellom 18-24 år når du søker. I tillegg er det sånn at hvis du utdanner deg som pilot i Forsvaret, binder du deg til å jobbe i Forsvaret i flere år etterpå. 

Forsvaret er veldig gode på å svare på spørsmål om utdanning hos dem, så ta gjerne kontakt med dem og hør litt mer om utdanningen! 

Det blir jo spennende å se fremover om drømmen om astronaut blir værende eller ikke. Det er jo godt mulig den blir det, og at du da gjør det du kan for å dekke kravene. Hvis du vil manøvrere et romfartøy, må du uansett ha pilotutdanning, og vi anbefaler at du leser i artikkelen vi la ved over om de ulike mulighetene dine. 

Ta gjerne en prat med rådgiver på skolen din også - det kan hende du kan få noen gode tips!

Lykke til, det blir spennende å se :) Spør oss gjerne igjen!

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vil du bli pilot?

To piloter sitter i cockpit. (www.colourbox.com)

Det kreves hard jobbing for å nå flygerdrømmen, men hvordan blir du egentlig pilot? Her får du svaret.

Les mer

Utdanning i Forsvaret

Militærpoliti ute på kjøretur (colourbox.com)

Vil du få lønn mens du studerer, og ta en utdanning du ikke kan få mange andre steder? Da kan Forsvaret være en mulighet for deg.

Les mer

Hvem svarer på spørsmål om skole og utdanning?

Jente og skole

Har du spørsmål om skolen din, rettighetene dine, hvor du skal søke, spesielle tilpasninger, yrkesvalg eller hvilke muligheter som finnes? Disse kan hjelpe deg.

Les mer

Slik finner du informasjon om utdanning

Ungdommer sitter ved et bord med en datamaskin foran seg. (www.colourbox.com)

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning