Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bli miljøterapeut hvis jeg studerer sosionom?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på litt informasjon innen sosionom. Jeg har selv lyst til å bli miljøterapeut på ungdomsskole eller videregående. Er det mulig etter 3 år med bachelor i sosionom for å så bli miljøterapeut? Er veldig vanskelig å finne info på nette om dette. Jeg lurer også på en evt lønn hvis dette er mulig og snitt på sosialt arbeid (sosionom). Takk for evt svar:))

Besvart 28.11.2018 04:07
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Skjønner godt at du lurer. 

Ja, en bachelorgrad som sosionom er en veldig god bakgrunn for å søke stilling som miljøterapeut, f.eks i skolen! 

Du kan lese om yrket miljøterapeut her på utdanning.no, hvis du ikke har gjort det allerede. Der står det mye god informasjon. Du kan også lese dette yrkesintervjuet med en miljøterapeut. 

Det er ikke en "egen" utdanning du må ta for å bli miljøterapeut, men miljøterapeuten er som regel en offentlig godkjent vernepleier, sosionom, ergoterapeut, sykepleier, barnevernspedagog, barnehagelærer eller spesialpedagog. Det finnes også miljøterapeuter med annen faglig bakgrunn.

Sosionom er uansett en veldig vanlig og relevant bakgrunn for å bli miljøterapeut - så dette er en god utdanning å ta hvis du vil dette. 

Inntakskrav (snitt):

Du kan se en oversikt over utdanninger som sosionom (sosialt arbeid) her på utdanning.no.  Det er mange forskjellige utdanninger på forskjellige læresteder, og snittet for å komme inn ved sist opptak varierte! Du kan se snittet i femte kolonne i linken vi la ved :)

Snittet ved forrige opptak var mellom 33,8 og 45,2, avhengig av lærested. Du kan lese denne artikkelen for å se hvordan du kan regne ut poengene dine fra videregående. Men litt grovt sett, vil man kunne si at du har gode muligheter hvis du har litt over 3 i snitt på det lærestedet det var "lettest" å komme inn, og litt over 4 i snitt der det var størst konkurranse. 

Lønn:

Det er alltid litt vanskelig å ha oversikt over lønn. På utdanning.no står det at medianlønnen (et slags gjennomsnitt) for miljøterapeuter med sosalfaglig bakgrunn er ca. 475.000 i året. 

Det vil være mulig å tjene både mindre og mer enn dette. Typisk vil du tjene litt mindre når du begynner i jobben, men øke lønnen etterhvert som du får erfaring og ansiennitet (som betyr hvor lenge du har jobbet der). 

Selv om det ikke er lett å si nøyaktig hva du vil tjene, er det i alle fall gode muligheter for en fin lønn som man kan leve av. 

Lykke til med planene dine! Sosionom er en flott bakgrunn for å bli miljøterapeut. Snakk gjerne med rådgiver på skolen din også, for flere tips. Eller spør oss igjen :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning