Hopp til hovedinnholdet

Jeg ønsker å ta spansk som privatist og erstatte tysk 1+2 med spansk

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg hadde ikke språk på ungdomsskolen så jeg måtte ta tysk 1+2 på videregående skole. Jeg ønsker nå i ettertid å ta spansk som privatist og erstatte tysk 1+2 med spansk. Er jeg da nødt til å ta spansk 1+2 eller kan jeg ta spansk 1? Jeg ønsker som sagt å fjerne tysk karakteren helt fra vitnemålet mitt.

Besvart 28.11.2018 09:48
 

Svar
Hei

Som privatist i fremmedspråk må du opp til både skriftlig og muntlig eksamen. Frist for oppmelding til eksamen kan variere fra fylke til fylke, men de fleste steder er fristen 1. februar for vårsemesteret og 15. september for høstsemesteret. Dobbeltsjekk fristen på privatistweb.no eller ved å kontakte eksamenskontoret i fylket ditt. (NB: Nordland fylkeskommune har lokal eksamensoppmelding) Du kan lese mer om å være privatist her. 

Det kan være mulig å bytte ut det obligatoriske fremmedspråket med spansk som privatist. Snakk med den som er vitnemålsansvarlig på skolen din om dette, det er bare der du kan få sikre svar.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning