Hopp til hovedinnholdet

Er det størst sjanse for meg og komme inn på privatvgs eller fylkevgs

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei, jeg bor i nord-norge og vil søke på vgs i sør men er det størst sjans for meg og komme inn på privatvgs eller fylkevgs?

Besvart 28.11.2018 09:48
 

Svar
Hei

Når det gjelder offentlig videregående skole, så skal man søke skole i det fylket hvor man bor (unntaket er landsdekkende tilbud). Dersom du flytter til en annen kommune innen samme fylke, har det derfor normalt ingen betydning i forhold til hvilke skoler du kan søke. Men hvis du flytter til en kommune som er i et annet fylke innen 1. mars skal du søke om skoleplass i ditt nye fylke. 

Det kan også være lurt å ta kontakt med fagopplæringskontoret i ditt fylke, de kan ofte svare på spørsmål knyttet til dette.

Hovedforskjellen mellom offentlige og private videregående skoler, er at man betaler for de private, men ikke de offentlige. I og med at du er under 18 år, så er foreldrene dine økonomisk ansvarlige for deg. Om du derfor ønsker å søke ved en privat videregående skole, må du snakke med dem om dette først. Du kan eventuelt også kontakte Lånekassen for å høre om hva de kan gi av stipender etc. 

Når det gjelder spørsmålet ditt om hvor det størst sjans for deg å komme inn på er dette litt vanskelig å svare på. Dette varierer veldig fra skole til skole. Dersom du lurer på hva slags krav som stilles for å få plass på de forskjellige skolene, så er det nok lurest å ta kontakt med de aktuelle skolene om det.

Rådgiveren på skolen kan være til god hjelp for å sortere tankene, ettersom han/hun kjenner til deg som elev og samtidig kan se hele situasjonen litt utenfra samt kan gi deg informasjon om de ulike utdanningsprogrammene


Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer

Yrkesfaglig eller studieforberedende på videregående?

Yrkesfag eller studieforberedende? (colourbox.com)

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående? Her er informasjonen som kan hjelpe deg til å ta et valg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning