Hopp til hovedinnholdet

Hvordan blir jeg tilkomsttekniker/industriklatrer?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg ønsker å bli tilkomsttekniker, også kalt industriklatrer. Slik jeg har blitt fortalt så trenger man bare å ta et fag på TIP, og så ta et tilkomsttekniker kurs, men er dette sant? Og hva linje innenfor TIP er mest aktuelt for denne jobben (elektro er en god match men jeg er ikke så interessert i det), og kan man være lærling som en tilkomsttekniker?

Besvart 04.12.2018 15:25
 

Svar
Hei

Så flott at du vet hva du vil bli!

Det er riktig at du må gå på kurs for å bli sertifisert som tilkomsttekniker. Kurs er åpent for personer over 18 år som fremlegger helseattest. 

For å få jobb bør en tilkomsttekniker ha et fagbrev i tillegg til kurs i tilkomstteknikk. Det er ikke et eget lærefag. En industriklatrer kan være industrimaler, isolatør, mekaniker, sveiser eller elektriker.

Du kan bli industrimaler, mekaniker eller sveiser hvis du går på Teknikk og industriell produksjon. For å bli isolatør går du på Bygg- og anleggsteknikk. Du må på Elektrofag for å bli elektriker.

Snakk også med rådgiver på skolen din om det du lurer på.
Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Slik skaffer du læreplass

søke læreplass (colourbox.com)

Går du et yrkesfaglig utdanningsprogram? Skal du snart ut i læretid, men er litt usikker på hva det egentlig innebærer? For å kapre læreplass i drømmebedriften, er det lurt å starte jakten tidlig!

Les mer

Hva er yrkeskompetanse?

Gutter på metallsløyd (colourox.com)

Å ha yrkeskompetanse vil si at du er utdannet til å utøve et yrke. Hvis du velger et av de 8 yrkesfaglige utdanningsprogrammene, kan du ta en hel utdanning allerede mens du går på videregående.

Les mer


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning