Hopp til hovedinnholdet

Jeg trives ikke der jeg er lærling... Hva skal jeg gjøre?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei Jeg begynte for noen måneder siden som lærling...plassen var en plass jeg virkelig drømte om å jobbe på, og da jeg fikk høre at jeg hadde fått plassen var jeg overlykkelig.. desverre endte den ovelyktlige delen dagen eg begynte.. forstod fort at dette ikke var en plass jeg ville jobbe på. Fra Dagen jeg begynte er jeg vært omringet av dårligstmning og folk med dårlig arbeidsmoral... ikke bare det men jeg får ofte kjeft for ingen ting + stygge beskjeder som har såret meg mye!! Som at jeg ikke hører til på en plass som dette. MEN !! Hver gang opplæringskontoret kommer på besøk så sier de alltid at jeg er så flink og at de kunne ikke fått noe bedre lærling.. og bla bla bla.. sjefen er heller ikke den beste personen han kommer ofte til oss og kjefter folk opp i ansiktet. Dessverre så er arbeidsmiljøet så utrolig dårlig at jeg er både sliten og deprimert for tiden.. har vært hos legen og er sykemeldt en liten stund men videre vet jeg ikke hva jeg skal gjøre..tips ?

Besvart 10.12.2018 15:10
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no! 

Huff, så ille å ha det slik på arbeidsplassen din. Sånn skal det ikke være og sånt skal du ikke finne deg i. Du har krav på et godt arbeids- og læringsmiljø. Det er fint du er sykemeldt en liten periode, så du får kommet deg ovenpå igjen. Jeg håper du fortalte legen din hvordan du har det på jobben, for da er det lettere for legen å hjelpe deg!

Be om et møte

I tillegg kan du ta kontakt med opplæringskontoret og be om et møte. Dette møtet kan gjerne fastlegen din være med på. På møtet kan du fortelle hvordan du egentlig har det på jobb. Dette er helt nødvendig at du gjør, både for din egen hverdag, og for at  eventuelt andre lærlinger ikke skal oppleve det samme senere. 

Du bør også fortelle fagopplæringen i fylket hvordan det er på jobb. Kanskje de også kan bli med på møtet for å finne gode løsninger?

Elev- og lærlingombudet i fylket ditt kan også støtte deg og gi deg råd om hvordan du går fram. Finn ditt ombud her.

Bytte læreplass

Det går an å bytte læreplass. Enklest er det å bytte til en annen bedrift i samme opplæringskontor. Spør på opplæringskontoret for å få vite hvordan du går fram. 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster og Elev- og lærlingombudet, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lærlingers rettigheter og plikter

lærling (colourbox.com)

Er du ferdig med Vg2 og skal bli lærling i bedrift? Da er det mange ting å huske på. Pass på at du gjør det som kreves av deg, og at du får de rettighetene du har krav på!

Les mer

Hvordan takle en ubehagelig opplevelse

Jente med lukkede øyne (colourbox.com)

Mange som har opplevd noe vondt får en uro i kroppen i ettertid. Kroppens alarmberedskap fortsetter utover den kritiske situasjonen, og det er vanskelig å roe seg ned igjen. Det er heller ikke uvanlig å kjenne på uro og stress i kroppen uten å ha opplevd noe traumatisk. Her er gode råd.

Av psykolog, dr. philos Atle Dyregrov, Senter for Krisepsykologi

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning