Hopp til hovedinnholdet

Teller fag jeg tar opp som privatist?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg er i lærling i Forsvaret og skal ta opp noen påbyggsfag som privatist så jeg får mindre prøver ol. når det året begynner. (Matte og naturfag) Er det sånn at jeg får færre eksamener på påbyggsåret da, eller får jeg like mange og kan kun komme opp i de fagene jeg ikke har tatt? (Norsk, historie mm)

Besvart 19.12.2018 20:33
 

Svar
 Hei!
Hvis du tar fag som privatist og får en ståkarakter, kan du søke om fritak i de fagene. Bare husk å få med de karakterene på vitnemålet ditt.
Du bør tenke nøye igjennom hvilke fag det er best å ta som privatist. De fagene må du lese på egenhånd. Naturfag vil nok mange synes er vanskelig å lese på helt selv.


Rådgiver for videregående skole

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer

Hva er påbygging til generell studiekompetanse (påbygg)?

Elever sitter ved pulter i klasserom

Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Privatist
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om privatist